İçeriğe geç

Evde Çiçek Tohumu Nasıl Ekilir

Saksıya ekilen tohum kaç günde çıkar?

Ektiğiniz bitki tohumlarının çimlenme süresi değişecektir. Bu sırada, tohumun bulunduğu ortam sıcaklığı çimlenmesinde önemli bir faktördür. Genellikle, çimlenme sıcaklığı 19 derece olan tohumlar 10-12 gün içinde çimlenmeye başlayacaktır. Bu süre bazen daha kısa olabilirken, bazen bir aya kadar sürebilir.

Saksıya tohum nasıl ekilir?

Tohum ekimi: Saksıya serçe parmağımızla toprağı 5-10 mm’den daha derin olmayacak şekilde gömüyoruz, çoğaltmak istediğimiz bitkinin tohumlarını bırakıyoruz ve tohum deliğini dikkatlice kapatıyoruz. Tüm tohumları bu şekilde ektikten sonra toprağı sprey şişesiyle suluyoruz.

Çiçek tohumları ne zaman ekilmeli?

Çiçek tohumları genellikle ilkbahar veya yaz başında toprağa ekilir. Çiçek tohumlarını dışarıda ekmek için en uygun tarihi beklemeniz gerekir. Eğer evde çiçek tohumları ekmek istiyorsanız, bunun için zaman yoktur.

Evde tohum nasıl çimlendirilir?

Toprak karışımını hazırlayın ve saksıya veya tohum tepsisine yerleştirin. Tohumları ekin ve hafifçe bastırın. Toprağı sulayın ve plastik örtü veya folyo ile örtün. Toprağı günlük olarak nemli tutun ve çimlenme başladığında örtüyü çıkarın.

Tohumlar kaç gün suda bekletilir?

– Sıcak suda bekletilen tohumlar hemen soğutulur ve ardından 12-24 saat soğuk suda bekletilir. *Soğuk suda bekletme; -Kabuk nedeniyle oluşan çimlenme engelini ortadan kaldırmak için tohumlar oda sıcaklığındaki suda 24-48 saat bekletilir.

Tohum ekildikten sonra sulanır mı?

Çim tohumları ekildikten hemen sonra sulamaya başlanmalıdır. Yeni bitkiler ekilirken, toprağın üst tabakası 2-3 hafta nemli kalmalıdır. Düzenli ve sağlıklı sulama için sabahın erken saatleri ve akşamın geç saatlerini tercih edin. Güneşin parlamadığı saatler sulama için idealdir.

Yeni ekilen tohum nasıl sulanır?

Tohumu toprağa bıraktığınızda hafifçe örtün ve sulayın. Bu su miktarı toprağı nemlendirmeye yetmelidir. Mevsime ve hava sıcaklığına bağlı olarak, toprak nemi azaldığında tekrar sulayın. İlk filizin çıkması için güneş ışığına ihtiyacı yoktur, oda sıcaklığında bekleyebilirsiniz.

Tohum derine ekilirse ne olur?

Tohumların düzgün bir şekilde çimlenebilmesi için belirli bir derinliğe ekilmesi gerekir. Çok derine ekilen tohumların ışığa ulaşmak için enerjisi olmayabilir. Ayrıca, çok sığ ekilirse sulandığında uçup gidebilir, kuruyabilir veya gevşeyebilir.

Islak toprağa tohum ekilir mi?

Buradaki anahtar nokta nemdir, tohumlar ıslak kalmamalıdır. Bunu, tohumlarınızı perlit dolu bir torbaya koyarak, suyu iyice süzerek ve buzdolabınızın sebze bölmesinde 1-3 ay saklayarak yapabilirsiniz.

Mart ayında hangi çiçekler ekilir?

Mart ayında ekebileceğiniz çiçekler ise kısaca şunlardır: hevesli çiçek, kadife çiçeği, turp otu, dereotu, zinya, peygamber çiçeği, karanfil ve kızamık.

Şubat ayında hangi çiçek tohumları ekilir?

Şubat ayında ekilen başlıca çiçekler şunlardır: Cüce Mavi Çan Çiçeği, Kara Gözlü Susan, Don Çiçeği, Zeal ve Cüce Collie.

Şubat ayında ne ekilir?

Şubat ayında ekilen tarımsal ürünler arasında şeker pancarı, turp, fasulye, bezelye, marul, ıspanak, sarımsak ve bazı ılıman bölgelerde biber, domates, salatalık ve patlıcan tohumları da yer alıyor.

Tohumun hızlı büyümesi için ne yapmalı?

Sıcak ve soğuk tabakalama, tohumları belirli bir süre sabit bir sıcaklıkta tutma işlemidir. Tohumlar belirli bir süre alkali veya ılık suda bekletilebilir. Bu şekilde tohumların dış kabuklarını şişirerek ve yumuşatarak çimlenmesini hızlandırırız. Ayrıca ıslatma işlemini nemli bir bezin içinde tutarak da gerçekleştirebiliriz.

Tohum kaç günde fide olur?

Dikim boyutuna ulaşan fideler, çıkarılmadan önceki gün bolca sulanmalıdır. Bu sulama, çıkarma sırasında köklere gelebilecek zararı azaltacaktır. Normal koşullar altında, fideler ekimden 45-50 gün sonra dikim boyutuna ulaşır.

Tohumun boş olduğunu nasıl anlarız?

Tek yapmanız gereken bir bardağa su koymak. Çimlendirmek istediğiniz tohumları bu suya koyun. Birkaç saat sonra dibe çöken tohumlar kalitelidir, yüzen tohumlar ise eski, çürümüş veya boştur. Dibe çöken tohumları kullanın.

Tohum ektikten sonra ne yapılır?

Tohumları ektikten sonra toprağı nemlendirin. Nemli toprak, tohumların çimlenmesi için gerekli ortamı yaratır. Toprağı her zaman nemli tutun ve sulama için oda sıcaklığında temiz su kullanın. Dikkat etmeniz gereken nokta, verdiğiniz su miktarıdır.

Tohum ne kadar sürede filizlenir?

Çukur sığ olmalı ve tohumları ektikten sonra 1-2 mm turba ile örtülmelidir. 1-2 hafta içinde filizler görünmeye başlayacaktır.

Tohum nasıl hızlı büyür?

Doğru toprağı ve besinleri seçin. Düzenli sulama ve nem kontrolünü sağlayın.

Tohumun dolu olduğunu nasıl anlarız?

Olgunlaşmış sebzeleri veya meyveleri toplayıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra, çöp ve atıkları ayırmak için çekirdekleri bir su kabına koymak yeterlidir. Suyun üzerinde kalanlar atıktır ve dipte kalanlar ise dolu, iyi tohumlardır.

Kaynak: evteksavm.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

trakyacim.com.tr