Captan mantar ilacı nasıl kullanılır?
1. uygulama sonbaharda çiçek tomurcukları şişmeden önce, 2. uygulama çiçek tomurcukları açmadan önce, 3. uygulama taç yaprakları döküldükten sonra, 4. ve sonraki uygulamalar 3. uygulamadan hasada kadar 20 gün süreyle 10’ar günlük aralıklarla yapılır.
Captan 50 WP kaç litre suya konur?
SAFA CAPTAN 50 WP Bitkiler Hastalıklar Zararlı otlar Dozaj MEYVELER SEBZELER Sebze fideleri Kök çürümesi ** 200-250 gr./100 L. su Domates Toz halinde küf 300 gr./100 L. su 17 satır daha
Captan 50 WP hangi bitkilerde kullanılır?
AGRİ CAPTAN 50 WP (ÜRETİM)Bitki adıZararlıDozajPATATESMide (Phytophthora infestans)350 gr / 100 lt suDOMATES YAPRAK UNU (Cladosporium fulvum)250 gr / 100 lt suMARUL TOZUDİMİL (Bremia lactucae)300 gr / 100 lt su ERİK Erik cebi hastalığı (Taphrina pruni)300 gr / 100 lt su 11 satır daha
Mantar ilacı hangi bitkilerde kullanılır?
Meyve ağaçları: Elma, armut ve kiraz gibi meyve ağaçlarında mantar enfeksiyonlarını önlemek ve tedavi etmek için kullanılabilir. Sebzeler: Domates, biber ve salatalık gibi sebzelerde mantar hastalıklarının yayılmasını önlemek için kullanılır.
Captan hangi hastalıklara iyi gelir?
FLO-CAPTAN® 50 WP, çeşitli meyve ve sebze bitkilerinde, bağlarda ve endüstriyel bitkilerde görülen fungal hastalıklara karşı koruyucu ve tedavi edici özelliğe sahip bir fungisittir.
En kuvvetli mantar ilacı hangisi?
Ketoral, hem şampuan hem de krem formunda bulunan bir ilaçtır ve mantar tedavisinde en etkili ilaçlardan biridir.
Ağaçlara mantar ilacı ne zaman atılır?
1. ilaçlama: çiçek tomurcukları patlamadan hemen önce, 2. ilaçlama: çiçekler beyaz rozet evresindeyken, 3. ilaçlama: taç yapraklarının %80-90’ı döküldüğünde. Genellikle 3 ilaçlama yeterlidir ancak ilkbaharın yağışlı olduğu iklim koşullarında, yağmurun durmasına kadar geçen süre dikkate alındığında ilacın etkisi etkili olmayacaktır.
100 Litre Suya Ne Kadar Ot İlacı Eder?
: 4,2-6.
Sebzede mantar hastalığı neden olur?
Siyah mantar (mukormikoz) çok nadir görülen bir enfeksiyondur. Toprakta, bitkilerde, gübrede ve çürüyen meyve ve sebzelerde yaygın olarak bulunan sümüksü küflerle temas sonucu oluşur. Bu yaygın küf sağlıklı insanların burunlarında da bulunur. Siyah mantar bulaşıcı bir hastalık değildir.
Mantar ilacı kaç gün arayla atılır?
Çözüm: Hastalık ortaya çıktığında uygun bir fungisit ile tedavi edilmelidir. 7-10 günlük aralıklarla 3 veya daha fazla uygulama yapılır. Sıcak ve nemli hava koşulları devam ederse ilaçlamaya devam edilir.
Agri captan 50 WP ne işe yarar?
Narenciye meyvelerinde kahverengi çürüme ve gövde sakızı: *Meyve enfeksiyonlarına karşı: 1. İlaçlama: Sonbaharda yağmurların başlamasından önce yapılmalıdır.
Bitki ilaçlama hangi saatlerde yapılır?
İlaçlama her saat yapılamaz, ilaçlama saati mümkünse sabah ve akşam olmalıdır. Gündüz ve sıcak saatler ilaçlama için uygun zamanlar değildir. Bu arada rüzgara dikkat etmeliyiz. İlaçlama yaparken karşıdan esen rüzgar ilacı doğrudan bize getirir.
En iyi külleme ilacı hangisi?
Activus® küfle mücadelede en iyi ürünlerden biridir. Domates bitkilerine dekara 60 ml dozda, son ilaçlama ile hasat arasında 3 gün arayla uygulanmalıdır. Hastalığın seyri ve iklim koşullarına bağlı olarak uygulama her 10 günde bir tekrarlanır.
Bitkilerdeki mantar hastalığına ne iyi gelir?
Antifungal özelliklere sahip Hindistan cevizi yağı, aloe vera, çay ağacı ve kekik yağı. Mantar enfeksiyonlarının daha fazla yayılmasını önlemek için temiz kıyafetleri tercih edin. Etkilenen bölgeyi günde en az iki ila üç kez yıkayın ve iyice kurulayın.
Best Captan 50 WP nasıl kullanılır?
Eğer mildiyö hastalığı görülürse, hastalıklı kısımlar toplanıp imha edildikten sonra fideler tarlaya dikilene kadar birer haftalık aralıklarla ilaçlamaya devam edilmelidir. İlaçlamaya, tarla mevsiminde hastalık tarlada görüldüğünde başlanmalı ve hasattan en az bir hafta öncesine kadar birer haftalık aralıklarla devam edilmelidir.
Mantar ilacı günde kaç kez kullanılır?
Uzun vadeli vajinal tedavi. Doktorunuz iki hafta boyunca her gün ve ardından altı ay boyunca haftada bir kez alınacak bir antifungal ilaç reçete edebilir.
Mantar ilacı hangi saatlerde kullanılır?
İlaçlama her saat yapılamaz, ilaçlama saati mümkünse sabah ve akşam olmalıdır. Gündüz ve sıcak saatler ilaçlama için uygun zamanlar değildir. Bu arada rüzgara dikkat etmeliyiz.
Külleme için hangi ilaç kullanılır?
İlaçlama, tarlada ve serada ilk hastalık belirtileri görüldüğünde yapılmalıdır. Activus® domateslerdeki külleme hastalığına karşı kullanılabilir. Activus® sezonda en fazla 3 kez uygulanmalıdır.
Captan H nasıl kullanılır?
Uygulama makinesinin tankı yarıya kadar Sadar suyu ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışırken tanka ilaçlı su eklenir. Karıştırma işlemi devam eder ve tank su ile doldurulur. Uygulama tamamlanana kadar Sadar Üfleme işlemi devam eder.