İçeriğe geç

Mührem Ne Demek

Muhammer ne demek?

Muammer, Arapça kökenli bir erkek ismidir ve “uzun ömürlü”, “dayanıklı”, “bir ömür boyu yaşamış” anlamına gelir. Bu isim genellikle sağlık, uzun ömür ve barış gibi olumlu niteliklerin bir sembolü olarak görülür.

Mühayyer ne demek?

(ﻣﺨﻴّﺮ) i. (Ar. muḫayyer’den) Doğu kökenli şeker renkli bir kâğıt türü: Kâğıt kısmının on ikincisi şeker renkli muhayyer’dir (Âlî Mustafa Efendi).

Mübre ne demek?

Bunun bir örneği mübre kelimesidir. Özellikle aşk ve sevgililerden bahsederken kullanılan kelimelerden biri olan mübre, “unutulması imkansız” anlamına gelir. “Didar” Osmanlı Türkçesinde en çok kullanılan kelimelerden biri olmasına rağmen, sevgilinin ve aşkın yüzü olarak da ifade edilebilir.

Mühmelat ne demek?

1. Anlamsız, boş sözler. 2. dilb. Kendi başlarına bir anlam ifade etmeyen kelimeler ve büyüler.

Muhammer ne demek Kur’an?

Yüz yıldan fazla yaşamış insanları ifade eden bir terim. Muammer kelimesi sözlükte “uzun ömürlü kişi” anlamına gelir ve hadis ilminde uzun süre yaşamış hadis alimleri için kullanılır.

Mükerrem ne demek Arapça?

Arapça “kerem” (cömertlik, asalet) kökünden türemiş olup “mu-” ekiyle “şereflendirilen” veya “saygın” anlamına gelen bir isim haline gelmiştir. Mükerrem genellikle aile tarafından çocuğun hayatının değerli ve saygın olması umuduyla yerleştirilir.

Mühibbe ne demek?

1. Dost, sevgili: Merhum bir sahabe İstanbul’daki önemini şöyle anlatır (Reşat N. Güntekin).

Mühmel ne demek?

İhmal fiilinin infinitive’inden türetilen mühmel kelimesi sözlükte “ihmal edilmiş, terk edilmiş” anlamına gelir. Bir terim olarak, adı, tanımlayıcısı, takma adı veya alıntısı bir veya daha fazla diğer anlatıcının adına, tanımlayıcısına, takma adına veya alıntısına benzemesine rağmen kimliği açıkça belirtilmeyen bir anlatıcıyı ifade eder.

Muhayyerdir ne demek?

Muhayyer kelimesinin güncel TDK sözlük anlamı nedir? Cevap: Dayanıklılığı ve kullanım kolaylığı sebebiyle tavsiye edilir ve memnun kalınmaması durumunda iade edilebilir (ürün vb.).

Osmanlıca aşkım ne demek?

Bedia🌙 | Osmanlı Türkçesinde “Sevgilim” demezler. Bunun yerine “Saadet-i Seniyyem” derler. Anlamı “Çok önemli, kıymetli, yüce”dir.

Osmanlıda sevgiliye ne denir?

erkek veya kadın sevgili, sevgili, sevilen, sevilen, sevilen.

İbrar ne demek?

İbra, Arapça kökenli bir kelimedir. Bir kişiyi belirli bir borcu ödemekten veya bir eylem veya yükümlülüğü yerine getirmekten kurtarmak anlamında kullanılır. Muafiyet, alacaklının talebinden tamamen veya kısmen vazgeçmesi durumunda da ortaya çıkar.

Mühlike ne demek?

Sessi Sözlük – tehlikeli yer. Tehlike Tehlikeli yer ve tehlikeli zaman.

Mühül ne demek?

Mühür veya damga, balmumu veya kil gibi malzemeler üzerine baskı uygulanarak bırakılan, sertifika, senet, tapu ve evrak gibi çeşitli belgeleri onaylamak ve bazı durumlarda iletilen bilgileri güvence altına almak gibi işlevleri yerine getirebilen bir işarettir.

Mühiş ne demek?

(ﻣﻮﺣﺶ) sıf. (Ar. vaḥşet > іḥāş, mūḥiş, “bir yerden korkutmak” kökünden) korkutucu ve heybetli, dehşet verici, ürkütücü, ürkütücü: Heykel muhteşem ve güftârı galîz / Mevlâ-yı hafîz anayı duş yaptırmak (Enderunlu Fâzıl’dan).

Muammer hangi kökendir?

Muharrem, Hicri takvime göre yılın ilk ayıdır. Muharrem, Arapça bir kelimedir ve kökü “haram”dan gelir. Kelimenin tam anlamı yasak, yasaklanmış demektir.

Muhakkem ne demek?

1. Güçlendirilmiş, sağlamlaştırılmış, tutturulmuş.

Muharrer ne demek hukuk?

Muharrer kelimesi son zamanlarda sadece senet ve poliçe işlemlerindeki belgelerin kişi adına düzenlenmesi anlamında bir ifade olarak kullanılmaktadır. Muharrer, yazılış şekliyle Tahrir anlamına gelmektedir.

Muhare ne demek?

Muharebe, iki veya daha fazla ordunun birbirlerine karşı askeri üstünlük sağlamak amacıyla belirli bir süre askeri güç kullanarak giriştiği çatışmadır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Berat Kandili 6 Rekat Namaz Nasıl Kılınır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir